ms.detector.media
MediaSapiens
Smithsonian
05.07.2017 18:00
Дослідники навчили штучний інтелект створювати картини, які не відрізнити від справжніх творів імпресіоністів
Дослідники навчили штучний інтелект створювати картини, які не відрізнити від справжніх творів імпресіоністів
Команда вчених зі США навчила штучний інтелект створювати картини у власному стилі, які глядачі не змогли відрізнити від полотен художників-людей.

Для цього штучний інтелект вивчив більш ніж 80 тисячах картин з бази WikiArt. Він навчився розрізняти картини, фотографії та ілюстрації й розробив власний стиль, в якому генерує свої художні твори.

Його роботи показали групі респондентів, перемішані з картинами художників-експресіоністів і учасників виставки Art Basel 2016. Опитані зачасту не могли відрізнити малюнки, згенеровані комп'ютером, від справжніх, й часто виставляли їм вищі оцінки.

Експеримент оранізували дослідницькі відділи з Рутгерського університету, Чарлстонского коледжу та лабораторії Facebook AI Research. Вони планують ще більше удосконалити роботу штучного інтелекту.

Раніше штучний інтелект зумів створити трейлер до фільму про штучний інтелект. Суперкомп'ютер IBM Watson продивився фільм, а потім запропонував 10 фрагментів, які найбільше підходять для трейлера. Потім ці моменти були змонтовані фахівцями IBM.  

ms.detector.media