ms.detector.media
MediaSapiens
dreamstime
27.06.2017 09:54
З CNN звільнилися троє журналістів після видалення статті про Росію
З CNN звільнилися троє журналістів після видалення статті про Росію
З телеканалу CNN пішли троє журналістів після того, як з сайту мережі було видалено спірний матеріал про зв’язки Дональда Трампа з Російським фондом прямих інвестицій.

Серед працівників, які покинули канал -  Лекс Харріс (Lex Harris), редактор нещодавно створеного відділу розслідувань, автор видаленої статті Томас Френк (Thomas Frank) і редактор відділу розслідувань Ерік Ліхтбау (Eric Lichtblau).

«Після того, як було знято статтю, опубліковану на CNN.com, CNN прийняла відставки працівників, які були причетні до її публікації», - повідомив речник телеканалу. Водночас у мережі було розпочато внутрішнє розслідування. Представник CNN наголосив, що публікацію видалили не тому, що в ній була написана неправда, а через невідповідність редакційним стандартам. Як правило, подібні статті на CNN розглядаються декількома відділами - фактчекерами, юристами, експертами зв стандартів журналістики. Тому керівники CNN були дуже стурбовані, коли дізналися про «розрив» у редакційному робочому процесі. 

Як писав MediaSapiens, телеканал CNN запровадив правила для публікації матеріалів, пов'язаних з Росією. Керівник підрозділу CNN Money Річ Барб'єрі (Rich Barbieri) надіслав працівникам листа, у якому попередив, що ніхто не повинен публікувати контент, пов'язаний з Росією, допоки не обговорить це зі ним чи з віце президентом Джейсоном Фаркасом.

Телеканал вирішив запровадити ці правила через публікацію про зв’язки Дональда Трампа з Російським фондом прямих інвестицій. Телеканал згодом видалив статтю зі свого сайту через її невідповідність до редакційних вимог.

ms.detector.media