ms.detector.media
MediaSapiens
AP / The Guardian
23.06.2017 10:45
Репортера The Wall Street Journal звільнили за тіньову угоду з продажу зброї
Репортера The Wall Street Journal звільнили за тіньову угоду з продажу зброї
Амеркианська газета The Wall Street Journal вирішила звільнити одного зі своїх кращих кореспондентів Джея Соломона (Jay Solomon).

Видання отримало докази того, що журналіст причетний до кількох ділових угод, одна з яких стосувалася продажу зброї іноземним урядам. Як повідомляє The Guardian, Джею Соломону запропонували 10% акцій у новоствореній компанії Denx LLC, засновник якої - магнат авіаційної галузі Фархад Азіма (Farhad Azima). Відомо також, що бізнесмен був одним із головних джерел інформації журналіста. Поки не зрозуміло, чи Соломон коли-небудь отримував гроші або офіційно прийняв пакет акцій компанії.

Представник газети The Wall Street Journal Стів Серінгхаус (Steve Severinghaus) запевнив, що видання проводить внутрішнє розслідування й зазначив, що редакція засмучена й здивована діями свого журналіста. «Ми дійшли висновку, що пан Соломон порушив як свої етичні зобов'язання репортера, так і наші стандарти», - сказав він.

Зв’язки між журнаілстом та бізнесменом виявило розслідування Associated Press, опубліковане раніше цього тижня. «Я очевидно зробив помилки у своїй роботі й увійшов у світ, якого я не зрозумів», - прокоментував Джей Соломон. Він також заперечив, що мав ділові зв’язки з Фархадом Азіма й ніколи не збирався вести з ним бізнес.  

Як писав Mediasapiens, редактора американського видання The Daily News звільнили через видалення посилань на першоджерела. Читачі виявили, що в опублікованій статті його авторства є фрагменти, взяті з інших матеріалів, без посилань на них.

ms.detector.media