ms.detector.media
MediaSapiens
Indiana Public Media
21.06.2017 10:10
Вірус-вимагач на два дні зупинив роботу на заводі Honda
Вірус-вимагач на два дні зупинив роботу на заводі Honda
Компанія Honda Motor Co була змушена зупинити виробництво автомобілів на своєму заводі в місті Саяма через негаразди у комп'ютерній мережі.

Збій викликав комп'ютерний вірус, дуже схожий на WannaCry, який активно поширювався в мережі в травні цього року. У неділю компанія виявила, що вірус вразив мережі у Японії, Північній Америці, Європі, Китаї та інших регіонах, повідомляє Reuters. Роботу на заводі в японському місті Саяма довелося призупинити до вівторка. Виробництво на інших заводах, якими керує Honda, не припинялося.  

Конкуренти Honda Motor Co також постраждали від програми-шкідника: минулого місяця  Renault SA та Nissan Motor Co були змушені тимчасово припинити виробництво на заводах в Японії, Великобританії, Франції, Румунії та Індії.

Нагадаємо, в середині травня цього року в світі почав стрімко поширюватися вірус-вимагач WannaCry (ще одна його назва - WannaCrypt), який блокує доступ до комп'ютера і вимагає викуп за розблокування. За розблокування пристроїв вірус вимагає викуп у біткоінах, еквівалентний 300 доларам США.

Аналітики компанії KnowBe4, яка спеціалізується на захисті від кібератак, оцінюють збиток від віруса-шифрувальника WannaCry в мільярд доларів.

ms.detector.media