ms.detector.media
MediaSapiens
National Geographic
14.06.2017 14:10
Турецька влада звільнила заарештованого місяць тому фотографа Матіаса Депардона
Турецька влада звільнила заарештованого місяць тому фотографа Матіаса Депардона
Французький фотокореспондент Матіас Депардон (Mathias Depardon) був звільнений під тиском французького уряду та правозахисних організацій, зокрема «Репортерів без кордонів».

Окрім того, 25 травня журналіст оголосив голодування в знак протесту проти дій турецької влади, що також зіграло свою роль, пише British Journal of Photography. Він був арештований 8 травня в місті Хасанкейф, яке знаходить поблизу з кордоном Туреччини та Сирії, де він працював над матеріалом для журналу National Geographic. Фотограф перебував під арештом більше місяця. Його звинуватили у  пропаганді Робочої партії Курдистану, яка в Туреччині вважається терористичною організацією. Нині фотограф повернувся до Парижу.

Журнал National Geographic спробував отримати коментар від турецької влади, чому фотограф був звільнений саме тепер і чому він взагалі був заарештований, однак відповіді на свої питання не отримав.

Нагадаємо, правозахисна організація «Репортери без кордонів» виступала із закликом звільнити Матіаса Депардона. Більше десятка медіаорганізацій - в тому числі Le Monde, Libération, National Geographic та Der Spiegel - також вимагали його звільнення.

ms.detector.media