ms.detector.media
MediaSapiens
Android Police
09.06.2017 16:42
Компанія Google анонсувала онлайн-програму з медіаграмотності для дітей
Компанія Google анонсувала онлайн-програму з медіаграмотності для дітей
Компанія Google оголосила про запуск програми з медіаграмотності для дітей.

За допомогою ігор і навчальних програм компанія хоче навчити дітей обдуманій поведінці в Інтернеті. Про це йдеться в офіційному блозі Google. Компанія також створила навчальний план у співпраці із Коаліцією за безпечний інтернет (Internet Keep Safe Coalition), яка допоможе вчителям включати медіагармотність в свої уроки.

«Ми повинні дати дітям підказки, як приймати власні розумні рішення в Інтернеті. Це одне з найбільш важливих питань, з яким ми всі стикаємося, оскільки нове покоління зростає в умовах, коли інтернет доступний їм у будь-який момент», - пояснює Google свою ініціативу.

Сайт Axios, співзасновнком якого є Politico, пояснює, що такий крок Google є важливим, оскільки нещодвнє дослідження, проведене MindEdge в США, показало, що майже половина (44%) респондентів-міленіалів мають слабкі навички критичного мислення, які необхідні для того, аби відрізнити фейкові новини від правдивої інформації. Інше дослідження виявило, що міленіали здебільшого не запам’ятовують першоджерела новин, які вони прочитали в соціальних мережах.

Раніше Google запустила сервіс Family Link, який допоможе батькам контролювати смартфони дітей. За допомогою сервісу батьки зможуть створювати для дітей, які молодше 13 років, облікові записи Google та матимуть над ними повний контроль.

Також компанія Facebook запустила портал для батьків, який покликаний допомогти батькам зорієнтувати своїх дітей в користуванні соцмережами.

ms.detector.media