ms.detector.media
MediaSapiens
Huff Post
08.06.2017 18:05
Журналісту, арештованому під час протестів на інавгурації Трампа, загрожує до 75 років в’язниці
Журналісту, арештованому під час протестів на інавгурації Трампа, загрожує до 75 років в’язниці
Журналіст Аарон Канту (Aaron Cantú) був арештований в день інавгурації президента США у Вашингтоні під час акції протесту.

Його звинувачують у підбурюванні до заворушень, що загрожує до 75 років позбавлення волі, повідомляє Huff Post. Журналіст був одним з 230 осіб, заарештованих в ході демонстрацій 20 січня. Шість інших журналістів, які були затримані того дня, отримали такі ж звинувачення, але згодом справи проти них були закриті.  

Аарон Канту співпрацював із виданнями The Guardian, Vice News та The Nation. Джулі Енн Грімм (Julie Ann Grimm), редакторка газети Santa Fe Reporter, з якою також працював Канту, прокоментувала, що її редакція підтримує журналіста та з нетерпінням чекає, коли він зможе продовжити свою роботу.

Раніше в цьому році, Комітет репортерів за свободу преси направив листа в.о. прокурора США Ченнінгу Філіпсу, який контролює цю справу. У своєму листі Комітет поставив під сумнів висунуті звинувачення, зауваживши, що «бути поруч з подією, яка заслуговує на висвітлення у пресі, не є злочином для будь-якої людини, в тому числі й для репортерів».

Нагадаємо, у Вашингтоні 20 січня під час інавгурації новообраного президента США Дональда Трампа відбулися масові акції протетсту, на які вийшли сотні тисяч осіб, аби висловити незгоду з політикою нового глави держави.

ms.detector.media