ms.detector.media
MediaSapiens
На фото з Instagram видно твори Нейта Лоумена та Дена Коліна
02.06.2017 19:30
Instagram викрив дорогу арт-колекцію Іванки Трамп та Джареда Кушнера
Instagram викрив дорогу арт-колекцію Іванки Трамп та Джареда Кушнера
Донька президента США Іванка Трамп (Ivanka Trump) та її чоловік Джаред Кушнер (JaredKushner) володіють дорогою колекцією картин, про що стало відомо завдяки постам пані Трамп у соцмережі Instagram.

Стіни будинку подружжя на Парк-Авеню прикрашені роботами як дуже дорогих, так і молодих художників,  серед яких Алекс Ізраїль (Alex Israel), Ден Колін ( Dan Colen), Нейт Лоумен (Nate Lowman), Алекс Да Корте (Alex Da Corte) і  Девід Островські (David Ostrowski).  Іванка Трамп регулярно демонструвала свою колекцію у Instagram, позуючи перед художніми роботами  на фото, які супроводжувалися повідомленнями про її бізнес, повідомляє видання Artnet.

Вартість окремих картин, які виставляє в Instagram президентська донька, складає приблизно півмільйона доларів. Так, наприклад, в одному пості Іванка Трамп позує на фоні двох фаворитів мистецького ринку. Зліва на стіні розташована чорно-біла картина Нейта Лоумена, яка нагадує стікер із зображенням отвору від кулі (аналогічна робота Лоумена, BlackEscalade, за даними Bloomberg, була продана у 2013 році на аукціоні Сотбіс в Нью-Йорку за $ 665000). Справа - витвір Дена Коліна, що складається з жувальної гумки (аукціонний будинок Phillips NewYork продав подібну роботу Коліна за $ 578 500 в 2012 році).

У фінансових звітах Джаред Кушнер, який є радником президента, не повідомляв про цю колекцію, незважаючи на її вартість. Хоча, за американськими законами, федеральні службовці зобов'язані надавати дані про будь-які твори мистецтва, які зберігають в інвестиційних цілях і які  коштують понад 1000 доларів.

Як зазначають експерти, колекція може коштувати мільйони. Проте адвокат Джареда Кушнера заявив, що картини використовуються «тільки для декоративних цілей».

«Пан Кушнер і пані Трамп демонструють свої твори мистецтва для декоративних цілей і продали тільки одну роботу», - сказав адвокат в заяві, оприлюдненій Білим домом.

Інші високопосадовці з адміністрації Трампа нещодавно задекларували свої арт-колекції. Так міністр торгівлі Уілбур Росс (Wilbur Louis Ross) розкрив мистецьку колекцію на суму не менше $ 50 мільйонів доларів, а міністр фінансів Стівен Мнучін (Steven Mnuchin) повідомив про картини  Віллема де Кунінга (Willem de Kooning) на суму $ 14 700 000, а також про інші твори мистецтва.

Нагадаємо, нещодавнє дослідження HopperHQ показало, що пости жінок в Instagram збирають майже в п'ять разів більше «лайків», ніж пости чоловіків. 

ms.detector.media