ms.detector.media
MediaSapiens
Тім Феррон, Politico
02.06.2017 10:15
The Economist підтримуватиме ліберал-демократів на виборах у Великобританії
The Economist підтримуватиме ліберал-демократів на виборах у Великобританії
The Economist підтримуватиме проєвропейських ліберальних демократів у загальних виборах у Великобританії.

Про це йдеться у статті, що вийшла у вівторок, 30 травня, передає Politico

У матеріалі зазначено, що вибори 8 червня стануть нічим іншим, як «гнітучим вибором» між «Лейбористською партією, яка дивиться у минуле, і партією Торі, яка зациклена на внутрішніх проблемах». На противагу їм ліберал-демократи Тіма Феррона (Tim Farron) найбільше дотримуються «класичних, ліберальних цінностей вільного ринку». 

The Economist підтримує позицію Ліберал-демократичної партії залишитися на єдиному ринку з відкритими кордонами, і не схвалює ліву політику Лейбористів та «неліберальні інстинкти» Прем’єра Великобританії Терези Мей (Theresa May). 

«Brexit менше зашкодить, якщо розглядати його як відкритість цілому світові, а не відмову від Європи», - пояснюється у статті. 

The Economist зазначає, що не має жодних ілюзій щодо шансів Ліберальних демократів у цьогорічних виборах, адже вони, за результатами опитувань, виглядають досить похмуро. 

«Ми знаємо, що цього року Ліберальні демократи нічого не досягнуть», - йдеться у матеріалі. Проте видання називає свою підтримку «вкладом у майбутнє», сподіваючись, що партія зможе віднайти місце у центрі між лівими і правими, повторивши успіх французького президента Еммануеля Макрона. 

«Ми сподіваємося, що вони стануть одним з елементів партії радикального центру, необхідного для процвітаючої, благополучної Британії», - зазначає редакція. 

Нагадаємо, раніше Media Sapiens писав, що відповідно до заяви Терези Мей, медіа спотворюють її позицію стосовно Brexit

ms.detector.media