ms.detector.media
MediaSapiens
dev.by
30.05.2017 19:17
Український стартап Stanfy став частиною американської IT-компанії Intellectsoft
Український стартап Stanfy став частиною американської IT-компанії Intellectsoft
Американська компанія Intellectsoft, яка має білоруське походження, придбала український стартап Stanfy.

Про це в інтерв’ю виданню dev.by розповів співзасновник Intellectsoft Артем Козел, повідомляє AIN.UA.

Умови угоди не розголошуються, проте, за словами Артема, для Intellectsoft ця угода – частина «великої стратегії» на шляху до IPO-2020.  

«Їх 20 чоловік, проте вони «в тільниках»: дуже досвідчені. По суті, це  сервісна компанія (не продуктова), схожа на нас, але у них є глибинні експертні напрацювання там, де у нас їх немає або ж замало – чат-боти, штучний інтелект, інтернет речей… Це дорогі хлопці: у нас середній рейт $60 за годину, у них $100. Це фактично локальний рейт для Америки, хоча 90% розробок вони проводять в Україні, в Кремнієвій долині у них в основному дизайнери і продакт-менеджери», - розповів Козел.

Він також зазначив, що сторони познайомилися три роки тому і у них «зійшлися точки зору щодо спільних цінностей». Переговори тривали 4-5 місяців, після чого керівництво компаній вирішило, що разом розвиватися буде швидше і простіше. 

Стартап Stanfy спеціалізується на розробці додатків для мобільних телефонів. Його заснували у 2005 році в Києві, але сьогодні штаб-квартира розташована у Сан-Франциско. Компанію Intellectsoft заснували у Мінську 10 років тому. Сфера діяльності організації також пов’язана з мобільними телефонами. Intellectsoft має офіси у Кремнієвій долині, Лондоні, Осло та Києві. У компанії працює 250 робітників. 

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав про те, що американська корпорація Apple придбала ізраїльський проект по розпізнаванню облич RealFace. 

ms.detector.media