ms.detector.media
MediaSapiens
ukrinform.com
24.05.2017 14:03
У Катарі хакери через офіційну агенцію поширили неправдиву інформацію від імені еміра
У Катарі хакери через офіційну агенцію поширили неправдиву інформацію від імені еміра
Офіційні особи у Катарі повідомили, що хакери зламали сайт державного інформаційного агентства і опублікували неправдиве повідомлення з посиланням на владного еміра країни шейха Таміма бін Хамада ат-Тані.

Про це повідомляє Радіо «Свобода».

Псевдостаття з’явилася на сайті Агентства новин Катару 24 травня. У ній йшлося про те, що країна відкликала своїх послів з Бахрейну, Єгипту, Кувейту, Саудівської Аравії і О’єднаних Арабських Еміратів через «напруженість з адміністрацією президента США Дональда Трампа».

У тексті наведено буцімто цитату еміра Катару про те, що Іран є «ісламською державою», а відносини Катару з Ізраїлем «добрі».

Керівництво урядового офісу зв’язку заявило, що триває розслідування інциденту. До ЗМІ звернулися із проханням не публікувати неправдиві заяви, які були підхоплені окремими медіа у регіоні раніше. 

Нагадуємо, що в США до 2,5 років в'язниці засудили українського хакера Вадима Єрмоловича. Киянину винесли вирок за його роль у міжнародній шахрайській схемі. Вона передбачала злам бізнес-видань і викрадення неопублікованих прес-релізів із фінансовою інформацією, яку потім використовували для гри на біржі. Ця схема принесла учасникам близько 30 мільйонів доларів.

ms.detector.media