ms.detector.media
MediaSapiens
nonsoc.com
16.05.2017 18:32
Соціологи підрахували аудиторію заблокованих в Україні «ВКонтакте», «Яндекс» та «Одноклассники» (рейтинг)
Соціологи підрахували аудиторію заблокованих в Україні «ВКонтакте», «Яндекс» та «Одноклассники» (рейтинг)
До топ-10 найвідвідуваніших сайтів України увійшли «ВКонтакте», Mail.ru, «Яндекс» та «Одноклассники», які сьогодні своїм указом заблокував президент Петро Порошенко.

Про це свідчать результати досліджень TNS, передає УНІАН

При цьому у Mail.ru спостерігається зниження охоплень, як зазначається у повідомленні. Станом на квітень 2017 року ВКонтакте посів третє місце з 25, його охоплення - 78,3%. На четвертій сходинці топ-25 - Mail.ru (62,3%). На п'ятому місці - Яндекс з 62,3%. Дев'яте місце віддали Одноклассникам (46,9%). 

А повний топ-25 виглядає так:

У вівторок на офіційному сайті президента Порошенка був опублікований указ, який увів в дію рішення РНБО про застосування персональних економічних заходів.

За ним, Україна забороняє діяльність на своїй території соцмереж «ВКонтакте«, «Однокласники», сайтів Mail.Ru Group і «Яндекс».

Крім того, санкції стосуються телеканалів РБК, «ТВ Центр«, ВГТРК, «НТВ Плюс« і «Звезда», ТНТ, «РТР-Планета», «Россия-24», «Наше радіо» та інших ЗМІ. Також буде заблоковано доступ до сайту «Кинопоиск».

Під заборону потрапили популярні антивірусні компанії «Лабораторія Касперського» і DrWeb.

Відповідно до указу, інтернет-провайдери зобов'язані заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів.

Економічні санкції поширюються і на компанію-постачальника ERP-систем ТОВ «1С», її дочірні підприємства в Україні та низку інших IT-компаній: ЗАТ «Галактика Центр», ТОВ «Корпорація «Парус».

Крім того, до списку потрапили компанії-розробники програмного забезпечення ABBYY.

ms.detector.media