ms.detector.media
MediaSapiens
NDTV
12.05.2017 15:58
Таїланд вимагає від Facebook блокувати критичний до монархії контент
Таїланд вимагає від Facebook блокувати критичний до монархії контент
Влада Таїланду вимагає від соціальної мережі Facebook прибрати контент, який критикує чинну монархію. Інакше компанії доведеться відповідати перед владою країни у суді.

Щоб уникнути позову, соцмережа має до наступного вівторка заблокувати понад 130 сторінок, які доступні для перегляду в Таїланді. Про це повідомляє BBC.

У Facebook зазначили, що обов’язково розглянуть запит від уряду і заблокують зазначені матеріали у разі, якщо вони порушують місцеві закони.

Як зауважує BBC, будь-який коментар, що критикує чинну монархію, у Таїланді може призвести до позбавлення волі. Це регулюється 112-ю статтею кримінального кодексу країни, у якому зазначено що той, хто порочить, ображає короля, королеву, спадкоємця престолу чи регента або ж погрожує їм, отримає до 15 років за ґратами. Причому, в законодавстві не пояснюється, що саме слід класифікувати як образу королівської сім’ї.

Видання нагадує, що військовий уряд Таїланду, який прийшов до влади у 2014 році, доклав великих зусиль для того, щоб придушити будь-які прояви критики королівської влади. Були заблоковані тисячі веб-сайтів, а людей, які ділилися матеріалами, що критикують чинну владу, або навіть ставили «лайки» до таких постів, було притягнуто до відповідальності.

Минулого року компанія Google погодилася співпрацювати з владою Таїланду щодо усунення незаконного контенту, який ображає місцеву монархію.

ms.detector.media