ms.detector.media
MediaSapiens
ТАСС/Олександр Щербак
12.05.2017 12:00
Американські журналісти обурились, що їх не пустили на зустріч Трампа з Лавровим
Американські журналісти обурились, що їх не пустили на зустріч Трампа з Лавровим
Фотографії з першої зустрічі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з президентом США Дональдом Трампом опублікувало лише російське агентство ТАСС.

Як пише USA Today, про те, що когось із журналістів взагалі пустили на закриту зустріч стало відомо після публікації знімків на сайті ТАСС. «В той час, як між Білим домом та медіа наростає конфронтація, журналісти підняли нове питання: чому російському фотографу був дозволений доступ до зустрічі в Овальному кабінеті, але не пресі США?», - пише видання.

Білий дім відповів, що згідно зі звітом пулу Білого дому, на зустрічі були присутні «лише наш офіційний фотограф і їх офіційний фотограф». При цьому в Білому домі пояснили, що взагалі не хотіли, аби фотографії із зустрічі були опубліковані в ЗМІ, оскільки вона проходила в закритому режимі. Адміністрація не знала, що фотограф Олександр Щербак також працює в інформаційному агентстві ТАСС. Він був представлений як особистий фотограф Сергія Лаврова.

Сам Олександр Щербак згодом опублікував звернення «до американських ЗМІ». У ньому він пояснив, що працює в агентстві ТАСС й з 2015 року є членом пулу МЗС Росії та періодично проводить для нього зйомки з відряджень Сергія Лаврова. Частину знімків він передає в МЗС, а частину - в ТАСС. Далі фото, зроблені під час зустрічі Дональда Трампа та Сергія Лаврова, були розповсюджені через агентство.

Щербак закликав американських журналістів «не втрачати почуття професійної гідності і не перекладати свій провал в організації зйомки і проходу своїх ЗМІ на інших людей». Фотограф зазначив, що йому вперше доводиться стикатися з подібними звинуваченнями і публічно давати пояснення.

За даними CNN, Білий дім розлючений через публікацію фото із закритої зустрічі Трампа і Лаврова. Білий дім не поширював фото зустрічі, хоча офіційний фотограф Білого дому також був присутній в Овальному кабінеті. Були лише оприлюднені фото зустрічі Сергія Лаврова і держсекретаря Рекса Тіллерсона, боця зустріч була відкрита для преси. «Вони нас обдурили. В цьому вся проблема з росіянами – вони брешуть», - цитує CNN представника Білого дому.

ms.detector.media