ms.detector.media
MediaSapiens
1843 Magazine
25.04.2017 17:47
The Guardian відмовилась від використання Facebook Instant Articles та Apple News
The Guardian відмовилась від використання Facebook Instant Articles та Apple News
Британська газета The Guardian припинила викладати свій контент через Facebook Instant Articles та Apple News.

Газета почала експериментувати з цими сервісами в 2015 році. The Guardian перетворювала в Instant Articles всі свої статті та викладала свій контент в агрегатор Apple News. Видання розраховувало в рамках цього експерименту досягнути показника в один мільйон платних підписників у 2019 році, пише Digiday. Однак, поки газета зібрала 200 тисяч регулярних підписників і 100 тисяч одноразових пожертвувань.

Представник The Guardian розповів, що газета широко тестувала можливості, які пропонують Facebook Instant Articles та Apple News, та наскільки вони відповідають редакційним і комерційним цілям видання. «Проаналізувавши отримані результати, ми вирішили припинити публікацію в цих форматах на обох платформах», - зазначив він.

Водночас The Guardian не припинила працювати з Google AMP, через який приходить 60% мобільного Google-трафіку газети.

Facebook відкрив доступ до сервісу Instant Articles для всіх ЗМІ в 2016 році. Від початку програму у неї було лише 9 партнерів, влючно з The New York Times, BuzzFeed, The Atlantic, BBC News, National Geographic та NBC. Нагадаємо, що MediaSapiens пробував розібратися в тому, чи вигідний для ЗМІ сервіс лонгрідів Instant Articles.

ms.detector.media