ms.detector.media
MediaSapiens
Exame.com
22.04.2017 13:25
Forbes перетворив чоловіків-мільярдерів на жінок, аби привернути увагу до ґендерної дискримінації
Forbes перетворив чоловіків-мільярдерів на жінок, аби привернути увагу до ґендерної дискримінації
Бразильський Forbes опублікував серію ілюстрацій, в яких відомих мільйонерів за допомогою комп'ютерної графіки перетворили на жінок.

Так журнал намагається привернути увагу до проблеми нерівної оплати праці чоловіків та жінок. Креативну кампанію підготувало агентство Ogilvy Brazil, пише Creativity.

Наприклад, якби Марк Цукерберг народився жінкою, його доходи були б на 21% меншими (така статистика розриву в оплаті у США), і він посідав би не п'яте місце в рейтингу найбагатших людей, а одинадцяте. А Білл Гейтс з першого місця перемістився б на четверте. Мексиканський мільярдер Карлос Слім, будь він жінкою, заробляв би на 17% менше. У світовому рейтингу багатіїв він перемістився б з шостого місця на десяте. Усім трьом героям капанії також підібрали жіночі імена. Так Марк Цукерберг перетворився на Марсію Цукерберг, Білл Гейтс - на Біллі Гейтс, а Карлос Слім - на Карлу Слім.

«Марсія Цукерберг»

«Біллі Гейтс»

«Карла Слім»

Раніше MediaSapiens публікував 8 діаграм від The Independent про гендерну нерівність. Згідно з ними, жінки, як і раніше, заробляють менше чоловіків у всіх сферах і професіях, займають лише п’яту частину місць у парламентах та вимушені чекати ще 118 років, поки гендерний розрив в оплаті не зникне остаточно.

ms.detector.media