ms.detector.media
MediaSapiens
Pixabay
20.04.2017 10:11
The Los Angeles Times створила бота, який повідомляє журналістам, коли приготувалась кава
The Los Angeles Times створила бота, який повідомляє журналістам, коли приготувалась кава
Журналісти з газети The Los Angeles Times придумали систему, яка розсилає сповіщення ньюзруму, коли у кавоварці приготувалась свіжа кава.

Працівників редакції дратувала ситуація, коли вони йшли через весь ньюзрум, аби випити кави, але замість бажаного напою заставали на кухні порожню кавоварку. Тому журналісти розробили свою систему сповіщення. Тепер працівник, який запускає кавоварку, має натиснути червону кнопку, розташовану біля неї. Через вісім хвилин в корпоративному месенджері Slack працівники отримують сповіщення про те, що у кавоварці готова свіжа кава.

«Бета-версія кавового бота: натисніть кнопку, коли запускаєте кавоварку»

Спершу в The Los Angeles Times думали вбудувати датчик температури або датчик ваги, аби теоретично визначити, чи є у спеціальній колбі для заварювання кави щось усередині. Але зрештою зупинилися на ідеї зі створенням бота в Slack. Для реалізації системи знадобився простий одноплатний комп'ютер Raspberry Pi та кнопка, підключена до нього через USB.

Минулого місяця американський актор Том Хенкс подарував еспресо-машину прес-корпусу Білого дому, щоб підтримати їх зусилля в «боротьбі за правду».

ms.detector.media