ms.detector.media
MediaSapiens
www.burgerkingdelivers.co.uk
14.04.2017 13:30
Burger King зняв рекламу, яка активізувала гаджети користувачів
Burger King зняв рекламу, яка активізувала гаджети користувачів
По американському телебаченню показали рекламу бургеру від Burger King, яка подавала команду електронному помічнику Google Home. Через три години Google заблокував цю можливість.

Про це пише Platforma

Google Home – це розумний динамік, який виконує функції голосового помічника. Корпорація почала продавати його у листопаді 2016 року. Гаджет може транслювати музику, керувати домашньою автоматикою і шукати щось в інтернеті. Саме цю можливість і використали в Burger King.

За сюжетом рекламного відео, працівник цієї мережі швидкого харчування жаліється, що не може за 15 секунд ролика розповісти про те, наскільки хороший вопер – класичний бургер цієї компанії. А потім каже, що в нього виникла ідея, і промовляє: «Окей, Google, що таке вопер?» Як і задумували автори реклами, якщо поруч з джерелом звуку знаходився голосовий помічник, то він одразу реагував на команду і починав зачитувати статтю з Вікіпедії. 

Те, що їх гаджет так використали, одразу розізлило багатьох американців. В статті Вікіпедії почалась війна правок, під час якої до переліку інгредієнтів, наприклад, додали щурячі хвости та нігті. Відреагував і Google – всього за три години корпорація заблокувала реакцію пристроїв на команду з реклами. Тим часом в фастфуді все ж вважають це відео вдалим способом привернути увагу клієнтів.

Нагадуємо, що раніше віце-президент Facebook Девід Маркус заявив, що компанія планує розвивати рекламу в Messenger та зробити її пріоритетним напрямком для монетизації сервісу.

ms.detector.media