ms.detector.media
MediaSapiens
Реджеп Таїп Ердоган, Deutsche Welle
14.04.2017 11:41
Ердоган відмовився відпустити німецького журналіста
Ердоган відмовився відпустити німецького журналіста
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виключив видачу Німеччині затриманого в Стамбулі за звинуваченням в підтримці тероризму кореспондента німецького видання Die Welt Деніза Юджеля (Deniz Yücel).

Про це Ердоган заявив в інтерв'ю турецькому телеканалу TGRT 13 квітня, повідомляє DW з посиланням на dpа.

Берлін відмовляється екстрадувати громадян Туреччини за запитом Анкари, заявив Ердоган, тому німецький журналіст також не буде переданий ФРН, інформує dpa. Крім того, турецький президент зазначив, що поки він залишається при владі, Юджеля не звільнять. Ердоган наголосив, що у влади є докази, що німецький журналіст є «справжнім шпигуном» і «терористом», пов'язаним із забороненою в Туреччині «Робітничою партією Курдистану» (РПК).

Деніз Юджель був затриманий в Стамбулі 14 лютого. 27 лютого стамбульський суд видав ордер на його арешт. Турецька влада приписує йому членство в терористичній організації, поширення пропаганди і зловживання у використанні інформацією. За турецькими законами, він може утримуватись в попередньому ув'язненні до п'яти років. Затримання та арешт Юджеля викликали в Німеччині різку критику. Уряд ФРН висловив нерозуміння з приводу пред'явлених журналісту звинувачень.

Раніше MediaSapiens писав про те, що в Стамбулі затримали відомого турецького письменника і журналіста Ахмета Шика.

ms.detector.media