ms.detector.media
MediaSapiens
RR
27.03.2017 12:35
В соцмережах обговорюють ігнорування антикорупційних мітингів агрегатором «Яндекс.Новости»
В соцмережах обговорюють ігнорування антикорупційних мітингів агрегатором «Яндекс.Новости»
26 березня в Росії відбулися антикорупційні мітинги. Однак сама подія та масові затримання учасників досить скупо відображалися в популярному російському агрегаторі «Яндекс.Новости».

Засновник «Фонда борьбы с коррупцией» Олексій Навальний виклав у Twitter скріншот із найважливішими новинами в агрегаторі, серед яких не було жодного повідомлення про мітинги. «За Яндекс сьогодні просто соромно. Проституція як на першому каналі. І досить вже брехати "це алгоритм"», - написав він. 

В іншому обговоренні на Facebook директор з маркетингу «Яндекс» Андрій Себрант написав, що з січня через дію нового закону про російські агрегатори, перелік джерел, які може цитувати «Яндекс.Новости», обмежений. Згідно із законом, агрегатори зобов'язані перевіряти опубліковану інформацію. Оскільки проводити верифікацію усього контенту з неліцензованих джерел неможливо, агрегатори показують посилання лише на ті видання, які мають ліцензію від російського Роскомнагляду, та самостійно відповідають за опубліковану ними інформацію. Тому новини про мітинг повільно піднімались у топ «Яндекс».

Видання «РИА Новости», ТАСС, RT подію інакше, ніж  «несанкціонований мітинг» не називали. Усі вони є в реєстрі Роскомнагляду. Раніше генеральний директор порталу sports.ru Дмитро Навоша розкритикував закон про новинні агрегатори, заявивши, що таким чином влада намагається «впливати на картину дня, яка доступна жителям Росії».

ms.detector.media