ms.detector.media
MediaSapiens
Mashable
22.03.2017 15:35
Хакери погрожують знищити 200 мільйонів акаунтів на ICloud, якщо Apple їм не заплатить
Хакери погрожують знищити 200 мільйонів акаунтів на ICloud, якщо Apple їм не заплатить
Група хакерів, які називають себе Turkish Crime Family, вимагають від компанії Apple викуп у розмірі 75 тисяч доларів у біткоінах або в іншій криптовалюті – ефіріум (Ethereum).

Якщо компанія не заплатить їм, хакери погрожують знищити 200 мільйонів акаунтів на сервісі ICloud. Зловмисники написали про свої вимоги у твіттер а також надали скріншоти своєї переписки, імовірно з представниками Apple, виданню Motherboard.

Один з хакерів розповів журналістам Motherboard, що насправді їх група може отримати доступ до 559 мільйонів акаунтів ICloud. Хакери відправили виданню скріншоти і відео, на яких показано вміст одного з облікових записів. Втім, вони не надали Motherboard доступу до жодного з акаунтів. Видання припустило, що хакери розіслали одні і ті ж скріншоти кільком ЗМІ, щоб натиснути на Apple. В самій компанії поки ніяк не прокоментували ситуацію.

Нагадаємо, минулого тижня хакери зламали тисячі акаунтів у Twitter, в тому числі профілі Forbes, Amnesty International, північноамериканської служби BBC, UNICEF USA та зірки тенісу Бориса Беккера. На сторінках зловмисники розмістили твіти турецькою мовою, в яких частково процитували антиєвропейську промову президента Туреччини Реджепа Ердогана.

ms.detector.media