ms.detector.media
MediaSapiens
Олів'є Нігглі, BBC
14.03.2017 09:28
Speak Up!: ВАДА запустило мобільний додаток для боротьби з допінгом
Speak Up!: ВАДА запустило мобільний додаток для боротьби з допінгом
Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) запустило мобільний додаток, за допомогою якого інформатори зможуть повідомляти про допінгові порушення.

Про це пише BBC.

Додаток під назвою Speak Up! доступний у бета-версії в онлайн-магазинах App Store і Google Play. Його можна завантажити на мобільні пристрої на базі iOS і Android, йдеться на сайті ВАДА.

Завдяки цьому будь-яка людина, що стала свідком вживання допінгу або знає про такі порушення, зможе швидко повідомити про це ВАДА.

Гендиректор ВАДА Олів'є Нігглі висловив надію, що нова програма спонукатиме більшу кількість інформаторів «повідомляти про імовірні допінгові порушення».

Як повідомив голова відділу розслідувань ВАДА Гюнтер Янгер, інформацію, яка надійде, будуть оброблятися з максимальною конфіденційністю, а інформатори, з якими агентство укладає договори, будуть захищені й поінформовані про хід розслідування.

2016 року ВАДА представило доповідь про допінг у російському спорті, підготовану канадським юристом Річардом Маклареном.

Згідно з документом, у Росії ще 2011 року за підтримки влади почала формуватися система використання допінгу й підміни допінг-проб. Російська влада заперечує існування у країні системи підтримки допінгу.

Нагадуємо, що розробники з Каліфорнії створили новинний додаток Read Across the Aisle, аби зарадити поляризації думок читачів залежно від ЗМІ, які ті споживають.

ms.detector.media