ms.detector.media
MediaSapiens
Financial Times
09.03.2017 15:35
В Єврокомісію надійшла нова скарга на Google
В Єврокомісію надійшла нова скарга на Google
Ініціативна група Open Internet Project (OIP) подала в Єврокомісію нову скаргу проти Google.

У ній йдеться про те, що Google в черговий раз в порушує антимонопольні правила ЄС, зловживає домінуючим становищем та вводить обмеження на виробників Android пристроїв і операторів мобільного зв'язку, з метою зберегти і зміцнити своє головування в інтернет-пошуці. Як повідомляє Reuters, прес-секретар комісії Рікардо Кардосо сказав, що регулюючий орган розгляне скаргу. Водночас Google стверджує, що Android розвиває конкуренцію, а не шкодить їй.

Пошуковик Google перебуває під розслідуванням ЄС з квітня 2016 року. Компанію звинувачують у використанні популярної операційної системи Android для витіснення суперників з ринку. Згідно зі скаргами, від виробників смартфонів вимагають попередньо встановлювати Google Search і браузер Google Chrome, щоб отримати доступ до інших додатків Google. У разі, якщо Єврокомісія визнає Google винною в порушенні антимонопольного законодавства, компанії загрожує штраф в 10% від річної виручки.

Нещодавно антимонопольне розслідування проти Google почала Туреччина, також через попереднє встановлення додатків компанії в операційній системі Android. Антимонопольна служба Туреччини хоче з'ясувати, чи не порушувала компанія таким чином місцеве законодавство про захист конкуренції.

ms.detector.media