ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian / Alamy
06.03.2017 17:55
Через помилку спам-оператора в мережу потрапила база з 1,37 млрд електронних адрес
Через помилку спам-оператора в мережу потрапила база з 1,37 млрд електронних адрес
Один з найбільших спам-операторів у світі через технічну помилку злив у мережу всю свою базу контактів, яка складається з 1,37 млрд електронних адрес.

База містить також персональну інформацію, включно з іменами, IP-адресами і фізичними адресами користувачів, пише The Guardian. Дослідники безпеки з сервісу MacKeeper стверджують, що витік стався в компанії River City Media - маркетинговій фірмі, яка розсилає до мільярда повідомлень в день по всьому світу. В січні 2017 року компанія створила резервну копію своєї бази контактів і вона випадково опинилась в інтернеті. База не була захищена паролем чи шифруванням.

Кріс Вікері (Chris Vickery) з сервісу MacKeeper вважає, що ситуація представляє реальну загрозу для конфіденційності та безпеки людей, оскільки окрім даних облікових записів в онлайні опинились і персональні дані користувачів.  «Швидше за все, що ви, або принаймні хтось із ваших знайомих, є у цій базі», - вважає він. Експерт розповів, що реєструючись на різних сайтах або сервісах, більшість користувачів не читають умови їх використання. В деяких з них прописані пункти, згідно з якими користувач погоджується на передачу особистих даних афілійованим сайтам чи сервісам.

Нагадаємо, нещодавно глава Yahoo Марісса Майер погодилась на позбавлення бонусів за 2016 рік і винагороди у вигляді акцій за 2017 рік. Наприкінці 2016 року Yahoo визнала крадіжку мільярда паролів трирічної давнини. У вересні минулого року Yahoo вже повідомляла про витік 500 мільйонів паролів, вкрадених в кінці 2014 року. Тоді видання TechCrunch оцінило подію, як «один із найсерйозніших витоків інформації на сьогоднішній день».

ms.detector.media