ms.detector.media
MediaSapiens
Марін Ле Пен, 112.ua
02.03.2017 14:32
Європарламент позбавив Марін Ле Пен імунітету через твіти зі сценами насильства ISIS
Європарламент позбавив Марін Ле Пен імунітету через твіти зі сценами насильства ISIS
Європарламент у четвер, 2 березня, проголосував за те, щоб позбавити лідера французьких ультраправих Марін Ле Пен депутатської недоторканності через її повідомлення у Twitter з фотографіями, на яких ISIS «страчує» людей.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BFM TV.

Рішення про зняття недоторканності з Ле Пен не стосується справи про нецільове використання ресурсів для оплати помічників ультраправого депутата.  

Імунітет скасували відповідно до запиту французької влади. 

Раніше, як писав MediaSapiens, зняття імунітету з Ле Пен ініціював комітет Європарламенту з правових питань. Імунітет захищав Марін Ле Пен від судового переслідування. Його скасування дозволяє розпочати судовий позов проти неї. Згідно з французьким законодавством, за публікацію графічних зображень насильства покарання може бути у вигляді трьох років позбавлення волі і штрафа в розмірі 75000 євро ($ 79650).

Нагадуємо, Марін Ле Пен, яка являється депутатом Європейського парламенту, перебуває під слідством у Франції через те, що в 2015 опублікувала у Twitter фото, на якому відображені акти насильства ISIS, серед яких обезголовлення журналіста США Джеймса Фоулі.

ms.detector.media