ms.detector.media
MediaSapiens
FOX News Radio
28.02.2017 13:40
Трамп звинуватив Обаму в організації протестів та зливі інформації в ЗМІ
Трамп звинуватив Обаму в організації протестів та зливі інформації в ЗМІ
Президент США Дональд Трамп під час ефіру на телеканалі Fox News звинуватив Барака Обаму в організації протестів проти республіканців по всій країні.

«Я думаю, що президент Обама стоїть за цим, тому що його люди, безумовно, стоять за цим. З цієї точки зору, це політика і вона, ймовірно, продовжиться» - цитує його слова The Washington Post.

Один з ведучих Fox News припустив, що протести під час виступів конгресменів-республіканців організовані за участю «Організації до дії» (Organizing for Action) - групи, що стала наступницею передвиборного штабу Обами. Президент Трамп одразу погодився з цим припущенням. Він також зазначив, що можливо деякі з інформаційних витоків також були здійснені групою «Організація до дії». «А це серйозно, адже це може дуже погано вплинути на національну безпеку», - сказав Дональд Трамп. Прес-секретар Обами поки не коментував ситуацію, повідомляє The Washington Post.

Trump says Obama is "behind" the protests at GOP town halls and leaks coming from the White House pic.twitter.com/HAPhHIEtzU

— Jon Passantino (@passantino) 28 лютого 2017 р.

Видання Politifact звертає увагу на те, що  представники республіканської партії і раніше називали акції протесту проти них організованими та проплаченими, але не змогли навести фактичних доказів. 

Нагадаємо, нещодавно Дональд Трамп під час виступу розповів про катастрофу в Швеції, якої не було. Під час промови на мітингу у Флориді американський президент згадав кілька країн, які прийняли непропорційно велике число біженців і зазнали за останній рік терористичних атак. В більшості з перерахованих ним країн і міст в останні півтора року дійсно відбулися великі теракти. Але в Швеції у зазначений Дональдом Трампом день не відбулося ніяких надзвичайних подій.

ms.detector.media