ms.detector.media
MediaSapiens
BetaNews
25.02.2017 11:00
Google запроваджує інструмент для ЗМІ, який знаходить образливі коментарі під публікаціями
Google запроваджує інструмент для ЗМІ, який знаходить образливі коментарі під публікаціями
Компанія Google разом з її дочірнім підприємством Jigsaw запустили нову технологію, яка допоможе онлайн-виданням ідентифікувати образливі коментарі на своїх веб-сайтах.

Як пише Reuters, технологія «Perspective» аналізуватиме коментарі, порівнюючи їх з тими, які раніше були позначені користувачами як ворожі чи образливі або ж змусили їх припинити обговорення. В майбутньому інструмент може бути розширений - «Perspective» можна навчити розпізнавати коментарі, які не стосуються теми або особисту критику щодо користувачів.

Технологію вже протестували на сайті The New York Times.  Компанія сподівається випробувати «Perspective» і на сайтах The Guardian та The Economist. Втім, її готові запустити й для платформ на кшатлт Facebook та Twitter, де тролінг може бути серйозною проблемою. Поки що інструмент працює недосконало та доступний лише англійською мовою, але в планах Jigsaw розвивати його далі.

Нагадаємо, Facebook запустила новий проект для журналістів — The Facebook Journalism Project. З його допомогою мережа хоче навчити журналістів подавати новинний контент через засоби Facebook. Згодом соцмережу розкритикували за спробу отримувати таким чином більше унікального контенту від журналістів.

ms.detector.media