ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian
18.02.2017 09:00
Google виграла суперечку за домен google.com
Google виграла суперечку за домен google.com
Арбітражний форум ADR вирішив позбавити росіянина Віталія Попова прав на домен ɢoogle.com.

Форум вирішив, що за допомогою домену, який дуже схожий на назву Google, чоловік поширював шкідливі програми. Спірний домен буде переведений в Google, повідомляє Motherboard.

Сам Віталій Попов прокоментував виданюю, що у нього «не було шансів».  В коментарі для РБК він заявив, що звинувачення Google безпідставні. «Google Inc. брехливо приписав мені поширення шкідливого ПЗ, фішинг, до яких ні я, ні мій домен не маємо жодного відношення, а на які робить редирект зі свого домену oogle.com (без g на початку і ніяк з моїми не пов'язаний) ще одна американська корпорація - Blue Arctic LLC », - сказав він.

Домен був зареєстрований ще в березні 2016 року. Для реєстрації дуже схожого домену Віталій Попов використав символ з латинського алфавіту «ɢ», подібний до «G», який використовує відомий пошуковик. Представники компанії звинуватили росіянина в розсилці спаму, вірусів, збиранні персональної інформації відвідувачів сайту та подала скаргу до Арбітражного форум ADR. Крім того, сайт розповсюджував спам на підтримку Дональда Трампа, використовуючи сервіс Google Analytics.

ms.detector.media