ms.detector.media
MediaSapiens
Mashable
09.02.2017 13:41
«Вікіпедія» назвала The Daily Mail недостовірним джерелом
«Вікіпедія» назвала The Daily Mail недостовірним джерелом
Редактори мережевої енциклопедії «Вікіпедія» проголосували за визнання британського таблоїда The Daily Mail «в основному недостовірним джерелом».

Як пише Mashable, надійність The Daily Mail обговорювалася редакторами енциклопедії ще з 2015 року, якщо не раніше. Тепер автори «Вікіпедії» постановили використовувати газету в якості джерела тільки в тих випадках, коли більше нема на кого послатися.

«Прихильники The Daily Mail відзначають, що, незважаючи на наявність недостовірних даних в статтях газети, іноді журналістам видання вдається дістати правдиві відомості раніше інших», - наводить аргументи іншої сторони Mashable.

Рішення редакторів не означає, що The Daily Mail більше ніколи не можна буде використати як джерело, але авторів заохочують шукати інформацію в інших, більш надійних джерелах.

В переліку ненадійних джерел «Вікіпедії» вже перебувають таблоїди The Sun, Daily Mirror, та The Daily Express. Крім того, в нього було внесено Russia Today, Sputnik Newsіранське агентство Press TV тв китайське «Синьхуа».

Нагадаємо, «Вікіпедія» назвала найчастіше редаговані статті в 2016 році. Найбільше змін зазнали статті про знаменитостей, які пішли з життя в 2016 році: співака Девіда Боуї, боксера Мухаммеда Алі, астронавта Джона Гленна-молодшого та інших. В цілому матеріали категорії «Померли в 2016 році» зазнали 18,230 правок. 

ms.detector.media