ms.detector.media
MediaSapiens
LinkedIn
07.02.2017 18:16
Естонський інтернет-проект склав чорний список російських ЗМІ
Естонський інтернет-проект склав чорний список російських ЗМІ
Естонський ресурс Propastop склав чорний список російських ЗМІ.

Інтернет-проект Propastop, який адмініструється Центром кіберзахисту, що входить в структуру Союзу оборони Естонії, оприлюднив список ЗМІ, які, на думку фахівців центру, представляють загрозу безпеці Естонії.

У список потрапили Sputnik, Russia Today, інформаційне агентство ТАСС, «Российская газета», сайт телерадіокомпанії «Звезда», сайт «Вести.ру», сайт телеканалу «НТВ», сайт «Ридус», Lenta.ru. Всього у «чорному списку» названо 28 сайтів. 

В Propastop підкреслили, що список не повний і в мережі доступні десятки і сотні порталів, блогів, каналів та сторінок, які поширюють пропаганду. Видання також закликало естонський бізнес не співпрацювати із тими ЗМІ, які потрапили у «чорний список». 

Нагадаємо, минулого року Європарламент прийняв резолюцію про боротьбу з російською пропагандою. Аби протидіяти антиєвропейським кампаніям, депутати Європарламенту пропонують створити невелику оперативну групу зі стратегічної комунікації та інвестувати у підвищення рівня обізнаності населення, освіту, онлайнові та місцеві медіа, журналістські розслідування та інформаційну грамотність.

ms.detector.media