ms.detector.media
MediaSapiens
Rolling Stone
02.02.2017 18:02
Редактор CNN подав до суду через антиімміграційний указ Трампа
Редактор CNN подав до суду через антиімміграційний указ Трампа
Редактор CNN подав позов проти антиімміграційного указу президента США Дональда Трампа. Чоловіка затримали в аеропорту Атланти в минулі вихідні через спірну урядову постанову.

Мохаммед Тауфік (Mohammed Tawfeeq), іракський громадянин і власник грінкарти з 2013 року, повертався з Іраку, пише The Guardian. Він був призначений менеджером міжнародної мережі CNN. Редактора затримали в міжнародному аеропорту Атланти та протримали близько години, поки охорона з'ясовувала, чи підпадають під заборону в'їзду власники грінкарт.

CNN не відповіли на питання про те, чи надає медіаорганізація фінансову підтримку позову, але представник телеканалу заявив, що «це базовий запит на роз'яснення та відстоювання своїх прав відповідно до закону. Ми підтримуємо його в цих зусиллях і сподіваємося, що це швидко вирішиться».

Серед відповідачів позову - Міністерство національної безпеки США, Прикордонно-митна служба США, Державний департамент США.

Нагадаємо, компанія Viber зробила безкоштовними дзвінки з США до країн, які потрапили під дію антиімміграційного указу - до Іраку, Сирії, Сомалі, Ємену, Ірану, Лівії та Судану. А  Google, що входить в холдинг Alphabet Inc., створила антикризовий фонд для допомоги тим, хто постраждав від підписання цього указу, розміром $ 4 млн.

ms.detector.media