ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: writeraccess.com
27.01.2017 11:33
Аналітичний звіт «Оцінка потреб журналістів у поглибленні знань та навичок для проведення якісних журналістських розслідувань»
Аналітичний звіт «Оцінка потреб журналістів у поглибленні знань та навичок для проведення якісних журналістських розслідувань»
ГО «Детектор медіа» вивчила потреби українських журналістів-розслідувачів у навчанні. Дослідження здійснювалося через виявлення наявних знань і навичок із технології проведення журналістських розслідувань серед медіапрофесіоналів, які займаються або планують займатися журналістськими розслідуваннями. Інформація, котру було отримано в результаті проведення дослідження, допоможе у створенні навчального відеокурсу з розслідувальної журналістики.

В рамках дослідження було опитано як журналістів, які займаються  або планують займатись журналістськими розслідуваннями (всього - 68), так і медіатренерів (12), які навчають розслідувальній журналістиці.  Для проведення дослідження використано два методи:

Авторка аналітичного звіту - Ірина Негрєєва, незалежний консультант із моніторингу та оцінки програм, аналітик, медіаексперт. Головний консультант проекту - Олег Хоменок, член ради директорів Глобальної мережі журна- лістів-розслідувачів, тренер та автор підручників із розслідувальної журналістики.

Завантажити звіт із результатами можна тут. 

 Проект «Інноваційні інструменти для підтримки розслідувальної журналістики в Україні»  здійснюється за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

 

ms.detector.media