ms.detector.media
MediaSapiens
Screen Shot, Google
26.01.2017 17:44
Боротьба з фейками: Google заблокувала 200 ресурсів
Боротьба з фейками: Google заблокувала 200 ресурсів
У четвертому кварталі Google відсторонила від одного зі своїх рекламних сервісів 200 паблішерів, що частково було зумовлене поширенням фейкових новин цими медіа.

Про це йдеться у звіті компанії, опублікованому 25 січня у власному блозі

Google відсторонила власників сайтів від своєї мережі AdSense — сервісу контекстної реклами. Ця програма автоматично розміщує на веб-сайтах, що долучені до мережі,  текстові та графічні оголошення, залежно від аудиторії. Заборона була частиною реалізації оновленої існуючої політики щодо сайтів, які вводять в оману користувачів своїм змістом.

Google регулярно відсіває рекламодавців за помилкові або фейкові заяви, проте нові рішення стали доповненням до вже існуючих у зв’язку з різким зростанням кількості фейкових новин та пропагандистських ресурсів. 

Після президентських виборів у США на Google звалився шквал критики за розміщення у видачі фейкової новини з сайту з фейковими новинами про те, що Дональд Трамп переміг у народному голосуванні. При цьому, у нього було на 2,8 мільйона менше голосів, ніж у Гілларі Клінтон.

Разом з тим, не всі ці ресурси були заборонені виключно через фейковий контент. Відповідно до даних звіту, який Google зазвичай публікує на початку наступного року, компанія видалила 1,7 млрд рекламних оголошень та публікацій, що порушують вимоги компанії. У листопаді та грудні Google перевірила роботу близько 550 ресурсів, що розміщують рекламу та інформацію в мережі через AdSense і вирішила відсторонити понад 200 з них.

При цьому в 2015 році в рамках боротьби з «поганою рекламою» Google видалила 780 мільйонів рекламних публікацій.

Також нагадуємо, що компанія Google в минулому році видалила 900 мільйонів посилань, які порушують авторські права.

Наприкінці осені MediaSapiens писав про те, що Google вирішила впровадити перші кроки для боротьби з фейками. Тоді у компанії заявили, що система буде фільтрувати неправдоподібні новини, а якісний контент виводити в ТОП видачі. За два тижні до цього Google оголосила, що хоче обмежити рекламу на веб-сторінках, які поширюють низькоякісні або фейкові новини. І пообіцяла, що це вплине на їх позицію у видачі під час пошукового запиту.

ms.detector.media