ms.detector.media
MediaSapiens
TechCrunch
25.01.2017 16:43
Фонд Чан-Цукерберг викупив пошуковик для наукових публікацій і зробить його безкоштовним
Фонд Чан-Цукерберг викупив пошуковик для наукових публікацій і зробить його безкоштовним
Фонд Марка Цукерберга та Прісцилли Чан, який керує коштами в розмірі 45 мільярдів доларів, зробив перше придбання, покликане полегшити роботу вчених.

Як пише TechCrunch, фонд викупив «Google для наукових публікацій» - пошуковик Meta, який допомагає дослідникам шукати дані та читати більше 26 мільйонів наукових публікацій. Фонд зробить використання пошуковика безкоштовним протягом декількох місяців з моменту покупки. 

Meta дозволяє вченим знаходити найновіші наукові публікації, пов'язані з об'єктом їхньої роботи. Крім того, пошуковик допомагає різним організаціям співпрацювати з дослідниками і визначати області для наукових досліджень, які мають високий потенціал.

Штучний інтелект, який лежить в основі роботи пошуковика, здатний ідентифікувати автора та цитування в публікаціях, тому видає в результатах пошуку найбільш підходящі, а не ті, які відповідають критеріям SEO. Meta також дозволяє отримати вільний доступ до повного тексту статей більше 18 тисяч журналів і літературних джерел. 

Канадський стартап був заснований в 2010 році і отримав 5 млн інвестицій. Раніше проект пробував продавати доступ до інструментів Meta за передплатою або брати плату за спеціальні рішення. Після покупки фондом Цукерберга-Чан всі його функції будуть повністю безкоштовними.

Нагадуємо, що протягом останніх тижнів назрівали припущення про те, що генеральний директор Facebook Марк Цукерберг може балотуватися на пост президента США. У розмові з BuzzFeed News Цукерберг спростував ці чутки, заявивши, що він планує сфокусуватися на Facebook та на ініціативі, яку він розвиває спільно зі своєю дружиною Прісцилою Чан.  

ms.detector.media