ms.detector.media
MediaSapiens
The Wall Street Journal / Sergei Millian
25.01.2017 10:26
The Wall Street Journal назвала одне з джерел «досьє Трампа»
The Wall Street Journal назвала одне з джерел «досьє Трампа»
Газета The Wall Street Journal повідомила, що одним із джерела так званого «досьє Трампа» був Сергій Мілліан (Sergei Millian), президент Російсько-американської торгової палати та громадянин США.

З посиланням на анонімне джерело, The Wall Street Journal повідомляє, що Сергій Мілліан не був прямим джерелом досьє з компрометуючими даними щодо президента США Дональда Трампа. Але від нього виходила інформація про наявність у російських спецслужб компрометуючого відеозапису та даних про співпрацю штабу Трампа і влади РФ у зв'язку з кібератаками на Демократичну партію.

У листі, який Сергій Мілліан надіслав The Wall Street Journal, він заявив, що інформація в досьє фейкова і це ніщо іше, як спроба «відволікти президента від реальної роботи». На додаткові питання газети, в тому числі чи був він джерелом витоку «досьє Трампа», пан Мілліан відповідати не став.

За даними The Wall Street Journal, Сергій Мілліан є вихідцем з Білорусі, живе в США близько 15 років, з 2006 року очолює Російсько-американську торгову палату.

Нагадаємо, видання BuzzFeed опублікувало непідтверджену інформацію про існування в російських спецслужб компрометуючої інформації щодо 45-го президента США Дональда Трампа. Довести або спростувати правдивість опублікованого досьє поки що неможливо, що викликало дискусію навколо того, чи варто було виданню BuzzFeed публікувати неперевірену інформацію.

ms.detector.media