ms.detector.media
MediaSapiens
BuzzFeed
23.01.2017 17:00
BuzzFeed News здійснюватиме облік злочинів на ґрунті ненависті
BuzzFeed News здійснюватиме облік злочинів на ґрунті ненависті
BuzzFeed News у партнерстві з іншими інформаційними медіа, правозахисними групами, а також університетами запускає проект «Документування ненависті» (Documenting Hate) під керівництвом некомерційної організації ProPublica (у віданні якої перебуває найбільший інформаційний ресурс журналістських розслідувань) з метою ефективнішого моніторингу злочинів на ґрунті ненависті по всій території Сполучених Штатів.

«З моменту найбільш гірких і контроверсійних президентських виборів на нашій пам’яті — наповнених жорсткою риторикою про расову, етнічну приналежність, гендер та релігію — ми бачили тривожні повідомлення про зростання кількості злочинів, скоєних на ґрунті ненависті», — пише BuzzFeed News.

У Південному центрі правового захисту бідності (SPLC) заявили, що отримали 867 повідомлень про інциденти, скоєні на ґрунті ненависті, протягом 10 днів після виборів відтоді, як відповідна форма зворотнього зв’язку була впроваджена на сайті. А на початку грудня Цільова група з боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті Департаменту поліції Нью-Йорка повідомила, що понад удвічі більше інцидентів було зареєстровано в Нью-Йорку протягом декількох тижнів після виборів, аніж у той самий період в 2015 році. 

«Тож чи зростає ця хвиля злочинів на ґрунті ненависті по всій країні? Сумна правда полягає в тім, що ми не знаємо точно, оскільки дані про ці інциденти є вкрай нерепрезентативними. І це одна з причин, чому BuzzFeed News бере участь у проекті Documenting Hate. Але для того, аби все спрацювало, ми потребуємо вашої допомоги», — пише BuzzFeed, закликаючи повідомляти про випадки переслідування через расову, етнічну чи гендерну приналежність, сексуальну орієнтацію, транс-статус, особливі потреби, чи віросповідання. Для цього у BuzzFeed News прохають заповнити форму зі вказанням контактних даних. 

«Ми збираємо інформацію про фізичні напади, погрози, вандалізм та інші злочини, які відповідають визначенню злочинів, скоєних на ґрунті ненависті, ФБР. Але ми також хочемо знати про інциденти, які спричинили утиски, які відповідно до закону не можуть вважатися злочином - в тому числі ті, що відбулося в онлайні. Знову ж таки, журналісти будуть перевіряти і розслідувати цю інформацію. Шляхом отримання більш повної інформації про злочини на ґрунті ненависті та інцидентів, що на межі, в США, ми прагнемо ускладнити для влади ігнорування цієї проблеми».

У BuzzFeed зазначають, що все починається з національних правоохоронних органів. Приблизно 1 з 5 місцевих агенств не бере участі в програмі збирання даних ФБР. Решта переважно повідомляє про нульовий показник злочинів на ґрунті ненависті. У 2015 році це включало поліцейські відділи в шести містах з населенням понад 250 000 чоловік, в тому числі Талсу в штаті Оклахома, Арлінгтон в Техасі, Анахайм в Каліфорнії, і Ньюарк в Нью-Джерсі. Відповідно до цієї некоректної статистики, у 2015 в США відбулося лише 5850 злочинів на ґрунті ненависті. Проте, оцінки, засновані на інтерв'ю, представлених у загальнонаціональному опитуванні жертв злочинів (National Crime Victimization Survey - NCVS) дозволяють припустити, що реальна цифра може перевищити чверть мільйона чоловік.

Нагадуємо, що наприкінці минулого року Twitter, Facebook, Google та Microsoft вирішили об’єднатися в боротьбі з терористичним контентом. «На наших платформах немає місця контенту, який сприяє тероризму. Ми сподіваємося, що наше об’єднання дозволить збільшити ефективність боротьби», — заявили вони у спільному дописі в блозі. Компанії вирішили створити спільну базу даних фотографій і відео, які використовуються для вербування людей до терористичних організацій. Так, кожному файлу присвоять «цифрові відбитки», що має спростити процес їх блокування при повторному завантаженні. Після того, як кожен такий «цифровий відбиток» потрапить до бази даних, усі три компанії перевірятимуть, чи не суперечить він її політиці. За необхідності технологічні гіганти зможуть швидко знаходити його на своїй платформі та видаляти. Базу даних запустять на початку 2017-го.

ms.detector.media