ms.detector.media
MediaSapiens
Mashable
19.01.2017 12:10
Google купив підрозділ Twitter з розробки мобільних додатків
Google купив підрозділ Twitter з розробки мобільних додатків
Холдинг Alphabet (в який входить компанія Google), купив у Twitter підрозділ Fabric, який займається розробкою мобільних додатків.

Фінансові деталі угоди сторони не розкривають, пише Bloomberg. Команда Fabric приєднається до підрозділу Firebase в Google, який займається створенням інструментів для мобільних розробників.

Таким чином Twitter скоротила ще один свій актив, намагаючись досягнути зростання для компанії під тиском акціонерів. У свою чергу Google поглинає співробітників Twitter, посилюючи свій підрозділ мобільних розробників, зокрема служби, які працюють над хмарними сервісами.  В рамках угоди Google також отримує Crashlytics, популярний інструмент Twitter для відстеження збоїв в програмному забезпеченні.

У травні минулого року Google заявила про розширення підрозділу Firebase в ширшу платформу для розробників, конкуруючи з аналогічними підрозділами в Facebook Inc. та у Twitter.

Більшість послуг Google для розробників є безкоштовними, хоча вони мають і платний функціонал. У своєму фінансовому плані, Google особливо зацікавлений у тому, аби розробники мобільних додатків купували платні інструменти в хмарному сервісі комапнії.

Нагадаємо, компанія Google опублікувала рейтинг кращих мобільних додатків 2016 року, представлених в Play Store. Найпопулярнішим додатком став Face Changer 2 - у ньому за допомогою спеціальних філтрів на фото можна накладати різноманітні ефекти. Найпопулярнішою грою стала Pokémon GO. Серед іншого контенту, який користувачі шукали в Play Store, Google відзначила серіал «Гра престолів», фільм «Дедпул» та книгу «Дедпул винищує всесвіт Марвел» Каллена Банна.

ms.detector.media