ms.detector.media
MediaSapiens
Platforma
13.01.2017 17:07
Google почав застосовувати технологію, що зменшує розмір фото в 4 рази без втрати якості
Google почав застосовувати технологію, що зменшує розмір фото в 4 рази без втрати якості
Корпорація Google почала застосовувати власну розробку, що дозволяє значно зменшувати розміри зображень без втрати якості. Ця технологія вже запрацювала в Google+ і серйозно знизила об'єми трафіка.

Про це пише Platforma

Ще в листопаді минулого року в Google опублікували дані про свій алгоритм RAISR, який завдяки машинному навчанню відчутно зменшує розміри графічних файлів. Тоді стало відомо, що розробка працює значно швидше за конкурентів, а деталі зображення в результаті виходять менш розмитими.

Для навчання RAISR співставляє одні й ті самі кадри в хорошій та поганій якості, і застосовує до «поганого» зображення такі фільтри, які врешті видають роздільну здатність, порівнювану із оригіналом. Від аналогів RAISR відрізняється тим, що розглядає кожне зображення окремо, а не застосовує стандартні методи, які, з одного боку, покращують якість фото, але при цьому розмивають його. Крім того, в Google стверджують, що RAISR працює до 100 разів швидше, ніж конкуруючі алгоритми.

Наразі розробка застосовується в Google+ для пристроїв Android. «Коли користувач викликає зображення, Google дістає версію, що займає лише чверть від оригінального розміру фото, і використовує RAISR для "відновлення" файла. Це скорочує видатки на передачу даних кожного зображення до 75%», – кажуть в Google.

Вже зараз алгоритм застосовується для більш ніж мільярда зображень на тиждень. За даними корпорації, завдяки цьому вдалось зменшити об'єми передачі даних на третину.

ms.detector.media