ms.detector.media
MediaSapiens
TechSpot
06.01.2017 10:43
Норвегія першою почне відключати FM-радіо
Норвегія першою почне відключати FM-радіо
Більшість населення Норвегії проти відключення FM-радіо та переходу до цифрового (DAB).

Норвегія стане першою країною, яка почне відключати мережу FM-радіо, повідомляє The Guardian. Критики ініціативи вказують на те, що уряд поспішає рухатися в бік нових технологій і багато людей переживають, що можуть пропустити аварійні оповіщення, які до сих пір транслювалися за допомогою FM-радіо. Також вони занепокоєні тим, що два мільйони автомобілів на дорогах Норвегії не оснащені приймачами цифрового аудіо мовлення (DAB).

Видання також цитує соціологічне опитування, згідно з яким 66% норвежців виступають проти відключення FM-радіо, а 17% його підтримують. Решта опитаних не визначилися.

Проте, парламент Норвегії остаточно схвалив рішення і перехід до цифрового радіомовлення розпочнеться наступного тижня. Головним аргументом «за» стало те, що цифрові мережі роблять можливим мовлення більшої кількості каналів.

Швейцарія планує подібний крок в 2020 році, а Великобританія і Данія є одними з тих, хто також розглядають подібний перехід. Досвід Норвегії може спонукати ці країни до більш активних дій щодо запровадження DAB. 

Раніше MediaSapiens писав про проект дизайн-студій з Нідерландів, які створили інтерактивну мапу інтернет-радіостанцій. 

ms.detector.media