ms.detector.media
MediaSapiens
11Alive
05.01.2017 11:15
Спецслужби США завершили звіт про причетність Росії до хакерських атак
Спецслужби США завершили звіт про причетність Росії до хакерських атак
Секретна доповідь, яку почали готувати на запит президента Барака Обами, щодо імовірної ролі Росії в кібератаках під час президентських виборів у США, завершена.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на власні джерела в адміністрації президента. За даними телеканалу, доповідь представлять президенту США Бараку Обамі 5 січня. Обраного президента Дональда Трампа ознайомлять з вмістом розслідування в п'ятницю, 6 січня. На обох брифінгах будуть присутні керівники ЦРУ, ФБР, Агентства національної безпеки та інших спецслужб. Доповідь охоплює період починаючи з 2008 року до нинішнього часу.

Обраний президент Дональд Трамп скептично поставився до підготованої спецслужбами доповіді. У своєму Twitter він написав, що його брифінг відклали до п'ятниці через те, що спецслужби не можуть «побудувати справу проти Росії» і їм на це треба більше часу. 

В минулому році директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер назвав основною загрозою національній безпеці США кібератаки.

У жовтні 2016 року США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках. Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США оприлюднили спільну заяву, в якій відомства офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках на сервери Демократичної партії країни.

ms.detector.media