ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian
04.01.2017 13:55
Facebook заблокувала фото статуї Нептуна за «відверту сексуальність»
Facebook заблокувала фото статуї Нептуна за «відверту сексуальність»
Соціальна мережа Facebook заблокувала знімок зі статуєю Нептуна 16-го століття, яка стоїть на площі Пьяцца дель Неттуно в італійському місті Болонья.

Знімок опублікувала італійка Еліза Барбарі.  Ним вона вирішила проілюструвати свій пост у соцмережі «Розповіді, цікавинки та краєвиди Болоньї», пише The Guardian. Алгоритм соцмережі заблокував фото, порахувавши його «відверто сексуальним».

«Я просто виклала фотографію на своїй сторінці, але Facebook це здалося порушенням правил. Нептун, серйозно? Це божевілля. Як витвір мистецтва, наша статуя Нептуна, може бути об'єктом цензури?», - прокоментувала Еліза Барбарі. Вона також помістила на своєму профілі інший знімок зі статуєю та підписом «Так Нептуну, ні цензурі».

Згодом представники соцмережі назвали інцидент помилкою і принесли вибачення авторці фотографії.

MediaSapiens вже писав про попередні випадки цензурування контенту соцмережею Facebook. Соцмережа тимчасово заблокувала профіль за пост з картиною «Амур-переможець» художника Мікеланджело Караваджо. Також під блокуванням опинилися ролик відеохудожника Ріно Стефано Тальяфьерро «Краса»,  фото Ніка Ута «Жах війни», фото знаменитої статуї Русалоньки в Копенгагені.

ms.detector.media