ms.detector.media
MediaSapiens
The Washington Post
03.01.2017 11:40
The Washington Post спростувала свою новину про атаку російських хакерів
The Washington Post спростувала свою новину про атаку російських хакерів
The Washington Post 31 грудня першою повідомила про можливість проникнення кіберзлочинців в енергосистему через мережу компанії Burlington Electric.

Джерела в спецслужбах розповіли The Washington Post про підозри, які виникли у одного із співробітників компанії Burlington Electric в штаті Вермонт. Працівник компанії побачив, що під час перевірки пошти його комп'ютер підключається до IP-адреси зі списку тих, що можуть бути пов'язані з російськими хакерами. Перевірка показала, що адреса безпосередньо не має відношення до хакерів, а з'єднання з нею не є доказом спроби злому.

The Washington Post написала про те, що «в ранній версії цієї новини було неправильно вказано, що російські хакери проникли в енергосистему США. Уряд повідомляє, що немає ніяких ознак того, що це сталося. Комп'ютер в Burlington Electric, який був зламаний, не був підключений до мережі компанії».

Комапнія Burlington Electric згодом опублікувала прес-реліз, в якому повідомляється про те, що компанія отримала попередження від Департаменту внутрішньої безпеки (DHS) про виявлення шкідливого коду. «Ми діяли швидко та просканували всі комп'ютери в нашій системі. Ми виявили підозрілий інтернет-трафік в одному комп'ютері Burlington Electric, не підключеному до систем сітки нашої організації. Ми негайно вжили заходів, щоб ізолювати ноутбук і попередили федеральних чиновників про цю знахідку», - йдеться в релізі.

Раніше директор національної розвідки Джеймс Клеппер (James Clapper) заявив, що Росія згорнула пов'язану з виборами кіберактивність після того, як адміністрація Обами публічно звинуватила Москву в спробі втручання в президентські перегони.

ms.detector.media