ms.detector.media
MediaSapiens
The Telegraph
02.01.2017 14:05
У Франції працівникам дозволили ігнорувати робочі листи на вихідних
У Франції працівникам дозволили ігнорувати робочі листи на вихідних
Французькі компанії будуть зобов'язані гарантувати своїм працівникам «право відключитися» з 1 січня.

В країні набув чинності закон «Про зайнятість». Згідно з ним, працівники компаній зі штатом понад 50 осіб мають право не відповідати на листи, пов'язані з роботою в позаробочий час.  «Франція шукає шляхи вирішення поширеної сучасної проблеми - вигорання на роботі», - пише The Telegraph.

«Зловживання сучасними пристроями та технологіями стало причиною багатьох проблем, від вигорання до безсоння, а також проблем в стосунках; багато співробітників залишаються у невизначеності, коли вони можуть вимкнути гаджети і зайнятися своїми спарвами», - зазначає The Local. 

Згідно з новим законом, компанії зобов'язані погодити з працівниками домовленості про їхні права і те, як вони можуть знизити вторгнення в їхнє приватне життя. Якщо сторони не зможуть дійти згоди, компанія повинна опублікувати статут, який чітко визначатиме вимоги і права працівників в неробочий час. 

Як писав MediaSapiens, газета The New York Times надрукувала статтю, яка складається з одного слова - у розділі «Технологічні поради». Матеріал стосувався використання електронної пошти.  Стаття вийшла із заголовком «Коли мене помилково додають в ланцюжок імейлів, чи повинен я натиснути "Відповісти всім" і попросити прибрати мене з листування?». Сам текст статті містив одне слово «Ні». 

ms.detector.media