ms.detector.media
MediaSapiens
Computerra
02.01.2017 13:30
WhatsApp перестане працювати на застарілих гаджетах
WhatsApp перестане працювати на застарілих гаджетах
Мессенджер WhatsApp перестане працювати на застарілих гаджетах. Мессенджер не буде доступний на iPhone 3GS, пристроях Windows Phone 7 і смартфонах, що використовують операційну систему Android версій 2.1 та 2.2.

Як повідомляє Independent, yа платформах Blackberry OS, Blackberry 10, Nokia S40 і Nokia Symbian S60 месенджер буде працювати до 30 червня 2017 року.

«Ці гаджети були важливою частиною історії, проте вони не здатні підтримувати можливості, які будуть з'являтися в нашому додатку», - пояснили своє рішення розробники. Як пише Independent, багато користувачів розкритикували WhatsApp за цей хід. Особливо багато скарг надійшло від користувачів з країн, що розвиваються, де багато лдей використовують як сам месендежр, так і старі телефони.

«Компанія порадила тим, хто використовує додаток на одному зі старих смартфонів просто купити собі новий», - цитує видання. 

Нагадаємо, Єврокомісія звинуватила компанію Facebook у наданні недостовірної інформації про угоду з купівлі месенджера WhatsApp. Facebook повідомила, що сума угоди становить 19 мільярдів доларів. Якщо ця інформація виявиться хибною, компанії загрожує штраф у розмірі 1% від вартості угоди. 

Також раніше управління із захисту інформації Гамбурга зобов'язало Facebook припинити збір і зберігання даних користувачів WhatsApp. У відомстві вважають, що така практика порушує національний закон про захист даних. Схоже рішення ухвалив й індійський суд, обмеживши передачу персональних даних від WhatsApp до Facebook. 

Тим не менше, за оцінками міжнародної правозахисної організації Amnesty International Facebook Messenger та WhatsApp виявилися найзахищенішими месенджерами. 

ms.detector.media