ms.detector.media
MediaSapiens
Twitter/Screenshot
30.12.2016 11:15
Російське посольство відповіло на санкції США мемом
Російське посольство відповіло на санкції США мемом
Президент США Барак Обама у четвер оголосив про санкції проти Росії у відповідь на фальсифікації під час виборів президента США. Посольство Росії в Лондоні не забарилося із відповіддю на ці новини.

Посольство опублікувало у своєму Twitter акаунті мем із каченям та сленговим виразом  «lame», який в цьому контексті можна перекласти як «нудний» або «кульгавий». Картинка натякає на те, що президент Барак Обама нині перебуває на посаді «кульгавої качки» - в політології цей термін використовують для позначення президента, який невдовзі йде зі своєї посади. Від нього вже мало що залежить і вся увага зосереджена на наступниках, які скоро прийдуть до влади.

Як відомо, Вашингтон висилає з країни 35 дипломатів РФ за звинуваченням в розвідувальній діяльності і закриває дві російські дипломатичні установи на території США на тій же підставі. Посольство Росії написало у своєму твіті, що це «дежавю Холодної війни» та що усі, включно з народом США, будуть раді коли ця «невдала адміністрація» нарешті піде.

Нагадаємо, сенатори США ініціювали розслідування щодо російських кібератак. На сайті Комітету у справах збройних сил Сенату США було опубліковано спільне звернення сенаторів Джона Маккейна, Ліндсі Грем, Чарльза Шумера та Джека Ріда із закликом сформувати спеціальний комітет аби розслідувати втручання Росії у президентські вибори. Офіційні звинувачення в кібератаках США висунули на початку жовтня цього року.

ms.detector.media