ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian
28.12.2016 14:07
Перевірка безпеки Facebook допомогла поширити фейк про вибух в Таїланді
Перевірка безпеки Facebook допомогла поширити фейк про вибух в Таїланді
Користувачів Facebook в Бангкоку були помилково попереджені про «вибух» в столиці Таїланду, після того, як соціальна мережа активізувала функцію перевірки безпеки.

Функція перевірки безпеки (Safety Check) дозволяє користувачам, які перебувають в небезпечних зонах, відзначати чи перебувають вони у безпеці. Так люди можуть повідомити своїм близьким чи з ними все гаразд. В цьому випадку Safety Check спрацювала через патарди, які кинув протестувальник поруч з офісом прем'єр-міністра.  

Як пише BBC, «компанія Facebook спиралася на дані довіреної третьої сторони, щоб підтвердити цей інцидент». Але багато користувачів у оналйні почали поширювати неправдиву інформації про вибух в центрі міста. Safety Check посилався на «джерела у ЗМІ» на підтвердження даних про вибух.

«Цей інцидент є останнім прикладом того, як алгоритм соцмережі не зумів відрізнити надійні джерела новин від ненадійних», - відзначає The Guardian. 

Нагадаємо, в 2015 соцмережа Facebook активувала функцію перевірки безпеки, яка раніше використовувалась у випадках стихійних лих, після терактів у Парижі.

Перед проведенням чемпіонату Євро-2016 Франція запустила власний додаток, що повідомляє про терористичну загрозу. 

Раніше цього року соцмережа Facebook випадково активувала функцію перевірки безпеки по всьому світу.

ms.detector.media