ms.detector.media
MediaSapiens
FeedNoticias
15.12.2016 11:10
Yahoo визнала крадіжку мільярда паролів трирічної давнини
Yahoo визнала крадіжку мільярда паролів трирічної давнини
Компанія Yahoo у своєму блозі повідомила про крадіжку невідомими зловмисниками більш ніж мільярда користувальницьких акаунтів, включно з паролями, а в ряді випадків - і відповіді на секретні питання.

В листопаді компанії стало відомо від правоохоронних органів про крадіжку даних третіми особами. Після аналізу,  Yahoo підтвердила, що це дійсно дані її користувачів: в них містилися імена, поштові адреси, телефони, дати народження, MD5-хеш-кодування паролів і в деяких випадках зашифровані та незашифровані секретні питання з відповідями на них.

Як повідомляє компанія, усім користувачам, чиї дані опинились у руках третіх осіб, були відправлені листи з детальними інструкціями про кроки, які необхідно зробити далі.

У вересні цього року Yahoo вже повідомляла про витік 500 мільйонів паролів, вкрадених в кінці 2014 року. Тоді видання TechCrunch оцінило подію, як «один із найсерйозніших витоків інформації на сьогоднішній день».

Також нещодавно Yahoo звинуватили в передачі даних з поштових скриньок користувачів ФБР і АНБ. Компанія у свою чергу відкинула ці звинувачення, заявивши що не володіє жодними інструментами чи програмним забезпеченням для сканування листів користувачів.

ms.detector.media