ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian
14.12.2016 14:05
Жителі Алеппо публікують відеозвернення з охопленого війною міста
Жителі Алеппо публікують відеозвернення з охопленого війною міста
Жителі Алеппо публікують в інтернеті відеозвернення, в той час як сирійська армія просувається далі.

«Відео записують цивільні особи, журналісти, лікарі. Це цілий хор голосів в обложеному місті, які кличуть про допомогу. ООН отримала звіти про позасудові вбивства. Багато з людей на відео припускають, що ці звернення можуть виявитися останнім, що вони публікують», - пише The Guardian. В соцмережах поширюється хештег #SaveAleppo.   

В інтерв'ю для BBC колишній викладач англійської мови Абдул Кафіл Альхамадо (Abdul Kafi Alhamado) розповів, що в «утримуваній повстанцями частині міста почався кінець світу». За його словами, поранені лежать на вулицях, але ніхто не наважується вийти і надати їм допомогу. Частина поранених залишається під завалами.

Згідно з інформацією BBC, у середу в місті відновились військові дії, що призупинило евакуацію цивільних осіб. Раніше сторони домовилися про евакуацію людей зі східної частини Алеппо до північних районів. Евакуація повинна була початися о 05:00 (03:00 за Гринвічем), але була призупинена.

Нагадаємо, очевидці стрілянини в Далласі (США) використали відеостріми для прямих трансляцій з місця подій. Один із таких стрімів забрав близько трьох мільйонів глядачів на сервісі Facebook Live. 

ms.detector.media