ms.detector.media
MediaSapiens
Папа Римський Франциск, NEO TIME
08.12.2016 10:03
Папа Франциск виступив проти фейків
Папа Франциск виступив проти фейків
Папа Римський Франциск засудив велику кількість дезінформації в пресі, назвавши її «можливо, найгіршою шкодою, якої можуть завдати ЗМІ»

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Понтифік порівняв споживання суспільством фейкових новин зі схильністю до копрофагії (поїдання власних або чужих екскрементів).

«Я думаю, що ЗМІ повинні бути більш зрозумілими, прозорими і не опускатися - вибачте за вираз - до копрофилии, тобто постійного бажання розповідати про скандали і мерзоти, навіть якщо це правда», - сказав Франциск в інтерв'ю бельгійському католицькому виданню Tertio.

За його словами, люди не можуть зробити серйозних висновків щодо тієї чи іншої ситуації, якщо ЗМІ пропонують їм тільки частину правди, а не загальну картину.

Таким чином Понтифік прокоментував невщухаючий скандал із публікацією недостовірних повідомлень у ході виборчої кампанії в США.

Скандал заторкнув і самого Франциска, після того як у соцмережах почали ширитися повідомлення про те, що він нібито підтримував одного з кандидатів.

 Нагадуємо, що у вересні Папа Римський Франциск назвав журналістику, засновану на чутках, одним із різновидів тероризму. ЗМІ, які підсилюють стереотипи в суспільстві або сіють страх перед мігрантами діють деструктивно, заявив Папа, звертаючись до представників італійської гільдії журналістів. 

ms.detector.media