ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian
02.12.2016 11:02
Журнал Charlie Hebdo випустив перший номер у Німеччині
Журнал Charlie Hebdo випустив перший номер у Німеччині
Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo запустив версію на німецькій мові.

На обкладинці першого номера Charlie Hebdo висміяв канцлера Німеччини Ангелу Меркель. На карикатурі канцлер зображена лежачи на гідравлічному підйомнику - так журнал натякає на імовірний зв'язок між пані Меркель та автомобільним концерном Volkswagen.  На карикатурі також зображений механік, який каже: «З новою вихлопною трубою вона зможе пропрацювати іще чотири роки». Як відомо, Ангела Меркель вирішила балотуватися на ще один термін на посаді канцлера.

 

Перший німецькомовний випуск журналу вийшов накладом у 200 тисяч примірників. Журнал друкують у Франції. Згідно з підрахунками видання, до цього в Німеччині продавалося близько тисячі екземплярів французькою мовою.

Нагадаємо, влада італійського міста Аматриче, яке постраждало від землетрусу в кінці серпня 2016 року, подала в суд на сатиричний журнал Charlie Hebdo. Таку реакцію викликала карикатура, опублікована в номері Charlie Hebdo за 31 серпня. На карикатурі зображені потерпілі та загиблі під час землетрусу з підписами у вигляді назв традиційних страв італійської кухні.

Також значний резонанс викликала обкладинка Charlie Hebdo одного з червневих випусків 2016 року. В ній журнал висміяв можливість терактів на Євро-2016. На обкладинці  щотижневик  розмістив карикатуру,  на якій зображений темношкірий боксер Мохаммед Алі,  який помер на початку червня. Спортсмен намальований в труні, граючим в футбол. 

ms.detector.media